Šefica švedske diplomacije Wallstrom priznala da je seksualno zlostavljana

Anadolija
Šefica švedske diplomacije Wallstrom priznala da je seksualno zlostavljana
Švedska ministrica Vanjskih poslova Margot Wallstrom priznala je da je 2014. godine bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

Wallstrom se pridružila kampanji #MeToo koja je na društvenim mrežama pokrenuta s ciljem podrške američkoj glumici Alyssi Milano i drugim žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Šefica švedske diplomacije priznala je za novinsku agenciju TT da je porukom #MeToo potvrdila tačnost navoda novinara Jana Svhermana u njegovoj knjizi.

U knjizi Preispitaj osjećaje novinar Scherman je naveo da je Wallstrom bila žrtva seksualnog zlostavljanja tokom jednog ručka na kojem su prisustvovali premijeri i šefovi diplomacija zemalja Evropske unije.

Wallstrom ni ovog puta nije otkrila identitet političara koji ju je zlostavljao.

Kampanja #MeToo na društvenim mrežama pokrenuta je nakon što su Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Asia Argento, Alyssa Milano i još nekoliko glumica optužile prvog čovjeka Miramaxa Harveya Weinsteina da ih je seksualno zlostavljao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije