Šef narko kartela: Uhapšen mladi Bosanac koji je prenosio drogu iz Slovenije

Radiosarajevo.ba
Šef narko kartela: Uhapšen mladi Bosanac koji je prenosio drogu iz Slovenije
Policija austrijske pokrajine Koruške uhapsila je četiri osobe zbog krijumčarenja i prodaje velikih količina droge.

Posao je vodio 21-godišnji državljanin BiH kome je asistirao 20-godišnji Slovenac. Oni su nabavljali drogu u Sloveniji i prenosili je preko granice, a onda u Austriji predavali dvojici ovisnika iz Klagenfurta koji su bili zaduženi za prodaju.

Od januara 2016. godine bosansko-slovenski tandem prenio je devet kilograma heroina, pola kilograma kokaina i najmanje 350 tableta ekstazija, tržišne vrijednosti 450.000 eura, objavila je policija.

U akciji hapšenja kvarteta narko dilera bila je uključena i specijalna austrijska policija Cobra čiji su pripadnici provalili u stan u Klagenfurtu. Iz stana koji je ličio na bunker, Bosanac i Slovenac pokušali su pobjeći preko balkona, ali su ih specijalci uhapsili.

U stanu je pronađeno više hiljada eura u gotovini i tek pristigla droga spremna za "plasman na tržište". Prvi nalazi istrage pokazali su da je 21-godišnji Bosanac,  mimo ostatka ekipe, u aprilu u Klagenfurtu plasirao dodatne količine droge.

Sva četvorica uhapšenih prebačena su u zatvor u Klagenfurtu gdje će sačekati podizanje optužnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije