Sebastian Kurz ipak neće sjesti u poslaničku klupu

Srna
Sebastian Kurz ipak neće sjesti u poslaničku klupu
Foto: EPA-EFE / Sebastian Kurz

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurz, čijoj je vladi juče parlament izglasao nepovjerenje, neće preuzeti mjesto šefa poslaničkog kluba stranke, ni poslaničko mjesto.

Pala Vlada Austrije: Sebastian Kurz više nije kancelar

Iz njegovog kabineta je saopšteno da će šef poslaničkog kluba i dalje ostati August Veringer, koji je do sada odlično oavljao posao i u kojeg Kurc ima puno povjerenje.

Kurc će, kako je rečeno, sada, najprije učiniti sve da se uredno obavi primopredaja vlasti novoj prelaznoj vladi, a nakon toga će putovati kreniti u kampanju kako bi obezbijedio podrđku građana kursu koji je započeo.

O tome da će poslove kancelara u ovom prelaznom periodu voditi dosadašnji vicekancelar Hartvig Leger Kurc je, kaže, postigao dogovor s predsjednikom Austrije nakon izglasavanja nepovjerenja u parlamentu.

Kurc će se u narednom periodu u potpunosti posvetiti predizbornoj kampanji za prijevremene izbore koji će biti održani u septembru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije