Sean Penn 'otvorio dušu' o onome što je vidio u Ukrajini

0
Radiosarajevo.ba
Sean Penn 'otvorio dušu' o onome što je vidio u Ukrajini
Foto: YouTube/CNN / Sean Penn za CNN govorio o ratu u Ukrajini

Američki glumac i reditelj Sean Penn nedavno je bio u Ukrajini kako bi u saradnji sa VICE Studios nastavio raditi na dokumentarcu o ruskoj agresiji na tu zemlju. Zatim se pridružio Ukrajincima koji su bježali u egzodusu preko poljske granice.

U prvom TV intervjuu nakon ruske invazije, govorio je o svom iskustvu za CNN. Penn, koji je djelovao mršavo, iscrpljeno i raščupano, je pohvalio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za hrabrost i dostojanstvo.

"Ovo je izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. I mislim da je gospodin Putin sigurno otvorio put za to. Bio sam beskrajno impresioniran i dirnut njime i prestravljen za njega i za Ukrajinu”, rekao je Penn, na rubu suza.

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Također je govorio o sumornoj "novoj stvarnosti" stotina hiljada Ukrajinaca u kojoj su mnogi dobrostojeći morali napustiti svoja radna mjesta i bankovne račune. Naslikao je nejasnu sliku budućnosti i rekao da se ne čini da će ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro odustati.

"Mnogi ljudi, mnogi od njih dobrostojećih, napustili su posao i bankovne račune i to je njihova nova stvarnost”, rekao je, piše Indianexpress.com

Ranije je Penn dobio pohvale za snimanje dokumentarca u ratom razorenoj zemlji.

Ured predsjednika Ukrajine podijelio je na Facebooku:

"Sean Penn pokazuje hrabrost koja nedostaje mnogim drugim, posebno zapadnim političarima. Redatelj je posebno došao u Kijev kako bi snimio sve događaje koji se trenutno događaju u Ukrajini i kako bi svijetu rekao istinu o ruskoj invaziji na našu zemlju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije