Savjetnik Volodimira Zelenskog: Eksplozije u Rusiji? Hmm... karma je okrutna stvar

0
Radiosarajevo.ba
Savjetnik Volodimira Zelenskog: Eksplozije u Rusiji? Hmm... karma je okrutna stvar
Foto: AA / Mikhail Podolyak

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zagonetno se osvrnuo na vijesti o noćnim eksplozijama u regijama Rusije koje graniče s Ukrajinom.

Mihailo Podoljak je rekao da "regije Belgorod, Voronjež i Kursk sada također počinju aktivno proučavati takav koncept kao što je 'demilitarizacija'".

"U tim ruskim regijama povremeno gore velika skladišta goriva koja osiguravaju gorivo za oklopna vozila ruske vojske, a skladišta streljiva eksplodiraju. Iz raznih razloga", izjavio je Podoljak.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Podoljak je dodao:

"Kako se to može objasniti? Vrlo jednostavno. Ako vi (Rusi) odlučite masovno napasti drugu zemlju, masovno ubijate sve tamo, masovno gnječite mirne ljude tenkovima i koristite skladišta u svojim regijama kako biste osigurali ubistva, onda ćete prije ili kasnije dugove morati vratiti. Zato je razoružavanje skladišta Belgorod-Voronjež apsolutno prirodan proces. Karma je okrutna stvar", rekao je Podoljak.

Njegova izjava dolazi nakon što su se u srijedu rano čule eksplozije u tri ruske regije koje graniče s Ukrajinom, izvijestile su lokalne vlasti i ruski državni mediji.

Nakon eksplozije u Belgorodu uslijedio je požar u skladištu streljiva u selu Staraja Nelidovka, oko 10 milja sjeverno od ukrajinske granice, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov u svom Telegramu u srijedu.

U regiji Kursk, stanovnici su "čuli eksplozije" oko 2:45 ujutro po lokalnom vremenu. Guverner Roman Starovoyt rekao je da se detalji oko eksplozija još uvijek "razjašnjavaju", ali da nije bilo žrtava ili razaranja.

Dva jaka praska čuli su stanovnici u naselju Šilovo u ruskom gradu Voronježu u 4:40 sati, javio je ruski državni medij TASS, pozivajući se na vlasti.

Ukrajinska vojska ili Ministarstvo obrane nisu potvrdili da su ukrajinske snage odgovorne za najnovije incidente preko granice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije