Saučesnik iz pakla: Ovo je poznati muškarac koji je Epsteinu dovodio maloljetne manekenke

2
Radiosarajevo.ba
Saučesnik iz pakla: Ovo je poznati muškarac koji je Epsteinu dovodio maloljetne manekenke
Foto: Printscreen / Jean-Luc Brunel

U dokumentima u "slučaju Epstein" - slučaju seksualne trgovine i prostitucije sa maloljetnicima - navedene su optužbe žrtava na račun nekih od najpoznatijih svjetskih ličnosti u ovom vijeku. Među njima je i ime Jean-Luc Brunel, nekadašnji menadžera modne agencije i saučesnika milijardera pedofila Jeffreya Epsteina.

Brunel je imao istu sudbinu kao i Epstein, kada je pronađen mrtav u francuskom zatvoru u februaru 2022. godine prije nego što mu je počelo suđenje o silovanju.

Kako su tada naveli francuski mediji, 74-godišnjak je pronađen obješen u svojoj zatvorskoj ćeliji. Pronađen je oko 1 sat poslije ponoći tokom noćne patrole, a ljekari hitne pomoći nisu uspjeli da ga ožive, rekao je tad zatvorski izvor.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Jean-Luc Brunel, agent manekenki koji je bio povezan sa pokojnim američkim finansijerom Epsteinom, osuđivanim za pedofiliju i podvođenje maloljetnica, osuđen je u Francuskoj za seksualno uznemiravanje i silovanje maloljetnica starijih od 15 godina.

Brunel je uhapšen 2020. godine na aerodromu Charles de Gaulle dok se pripremao za let za Senegal.

Procurila nova imena: Na Epsteinovom spisku i Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Cameron Diaz...

Procurila nova imena: Na Epsteinovom spisku i Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Cameron Diaz...

On je zvanično stavljen pod istragu zbog navoda o navodnom silovanju maloljetnice i seksualnom uznemiravanju ubrzo nakon hapšenja, a pod drugom istragom zbog silovanja maloljetnice u junu 2021. godine. Istražitelji su takođe ispitivali Brunela zbog sumnje u trgovinu ljudima maloljetnih djevojčica radi seksualne eksploatacije. On je bio u pritvoru u zatvoru La Sante u Parizu.

Nekoliko vrhunskih modela javilo se da ga optuži za seksualni napad i silovanje, a francuska policija je navodno intervjuisala stotine potencijalnih svjedoka. Brunel je negirao bilo kakvu nepravdu ili bilo kakvu umiješanost u nezakonite aktivnosti. Nestao je iz javnog života ubrzo nakon Epsteinove smrti u augustu 2019. Epstein se takođe objesio u zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje.

Devedesetih godina prošlog vijeka, Brunel, rođen u Parizu, bio je model za pronalaženje talenata i šef prestižne agencije Karin Models. Nakon što mu je zabranjen rad u agenciji u Evropi 1999. nakon tajnog izvještaja BBC-a o zlostavljanju u modnoj industriji, preselio se u SAD i osnovao MC2 Model Management uz finansiranje Epsteina. On je zaslužan za otkrivanje brojnih supermodela, uključujući Christy Turlington i Millu Jovovich.

Upoznao je Ghislaine Maxwell Epsteinovu partnerku, 1980-ih i ona ga je upoznala sa milijarderom.

"Njegova nevolja je bila nevolja čovjeka od 75 godina koji je uhvaćen u medijsko-pravni sistem koji bi trebalo da ispitujemo. Jean-Luc Brunel nikada nije prestao da tvrdi da je nevin i uložio je mnogo napora da to dokaže. Njegova odluka (da okonča svoj život) nije bila vođena krivicom, već dubokim osjećajem nepravde", naveo je u saopštenju njegov pravni tim.

Godine 2015. Virginia Giuffre, koja se nagodila sa princom Andrewom – još jednog prijatelja Epsteina – nakon što je pokrenula građanski postupak protiv kraljevske porodice, optužila je Brunela da snabdijevao djevojčice Epsteinu. Rekla je da joj se američki finansijer hvalio da je spavao sa više od 1.000 "Brunelovih djevojaka".

Giuffre, koju je Epstein zlostavljao, tvrdila je da je imala odnose sa princom Andrewom u tri navrata, od kojih je prvi bio kada je imala 17 godina. Princ je negirao njene tvrdnje, piše Blic.

Podsjetimo, brojni sudski dokumenti koji identifikuju osobe povezane sa ozloglašenim seksualnim prestupnikom Jeffrey Epsteinom objavljene su u srijedu.

To što se nečije ime pojavljuje u pomenutim sudskim spisima ne znači da su te osobe optužene za bilo kakva krivična djela. Od više od 100 imenovanih ljudi, neki su optuženi za nedjela, dok drugi u sudskim spisima iznose optužbe ili su potencijalni svjedoci. Pravni podnesci opisuju dobro povezan društveni krug u Epsteinovoj orbiti.

Među njima su i princ Andrew, vojvoda od Yorka, bivši predsjednici Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton i Donald Trump, pokojni "kralj popa" Michael Jackson i američki mađioničar i iluzionista David Copperfield samo su neki od ljudi koji se pominju u dokumentima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije