Procurila nova imena: Na Epsteinovom spisku i Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Cameron Diaz...

3
Radiosarajevo.ba
Procurila nova imena: Na Epsteinovom spisku i Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Cameron Diaz...
Foto: EPA - EFE / Leonardo DiCaprio

Kao bomba odjeknula je vijest o dokumentima u kojima se tvrdi da su brojne poznate ličnosti povezane sa Jeffreyjem Epsteinom, ozloglašenim seksualnim prestupnikom.

Ljudi navedeni u spisima uključuju mnoge Epsteinove optužbe, članove njegovog osoblja koji su svoje priče ispričali tabloidnim novinama, ljude koji su služili kao svjedoci na suđenju Ghislaine Maxwell, ljude koji su u prolazu pominjani tokom davanja iskaza, ali nisu optuženi ni za šta, kao i osobe koje su istraživale Epsteinra, uključujući tužioce, novinara i policijskog detektiva.

Princ Andrew, vojvoda od Jorka, bivši predsjednici Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton i Donald Trump, pokojni "kralj popa" Michael Jackson i američki mađioničar i iluzionista David Copperfield, kao i Stephen Hawking.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Također, Kevin Spacey, nekadašnji vođa Demokratske partije u Senatu George Mitchell, Noam Chomsky, Woody Allen, direktor CIA William Burns, nekadašnja savjetnica u Bijeloj kući Kathryn Ruemmler, bivši premijer Ehud Barak, Thorbjorn Jagland pominju se u dokumentima koji su objavljeni po nalogu savezne sudije Lorette Preske.

Pored navedenih ljudi, pojavljuju se nova imena.

[twitter]https://twitter.com/MattWallace888/status/1742852527652286737[/twitter]

Javnost je ostala u šoku kada je čula da se u dokumentima nalaze i glumci Cate Blanchett, Naomi Campbell, Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio i Bruce Willis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije