Mračna priča dobila još mračniji nastavak: I Epsteinov 'ortak' se ubio u zatvoru

2
Radiosarajevo.ba
Mračna priča dobila još mračniji nastavak: I Epsteinov 'ortak' se ubio u zatvoru
Foto: Arhiv / Vrlo čudan događaj...

Prijatelj takozvanog modeling agenta Jeffreyja Epsteina, Jean-Luc Brunel, koji je navodno nabavio više od hiljadu žena i djevojaka i iskorištavao ih, danas je izvršio samoubistvo.

Francuz je, navodno, sebi život presudio vješanjem u zatvorskoj ćeliji, piše britanski list Daily Mail.

Ovaj vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je princ Andrew (62) pristao riješiti tužbu Virginije Roberts optužujući ga za seksualno zlostavljanje nakon što su se upoznali navodno preko Epsteina i izvjesne Ghislaine Maxwell.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Roberts je optužio Brunela (76) da je Epsteinu priskrbio više od hiljadu žena i djevojaka da s njima spava, a on je u Francuskoj čekao suđenje za silovanje maloljetnica.

Njegova smrt tokom navodnog vješanja pokrenula je teorije zavjere i oko smrti Epstiena koji je također umro također nakon vješanja u zatvoru dok je čekao suđenje.

Kontroverzu oko Epsteinove smrti potaknula je činjenica da zatvorske video kamere u Metropolitan Correction Centru na Manhattanu nisu radile u vrijeme kada je Epstein umro u ćeliji koju je dijelio s drugim zatvorenikom.

Tužitelji u Parizu potvrdili su da je Brunel pronađen obješen u svojoj ćeliji u La Santéu, u ranim jutarnjim satima u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije