Sassoli sahranjen u Rimu uz najviše počasti

0
Fena
Sassoli sahranjen u Rimu uz najviše počasti
Foto: Agencije / David Sassoli

Vodeći italijanski i političari EU odali su počast preminulom predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju državnom sahranom u Rimu u petak.

Službi u bazilici Santa Maria degli Angeli e dei Martiri prisustvovali su uglednici kao što su italijanski premijer Mario Dragi, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel, javlja dpa.

Sasoli je preminuo rano u utorak u 65. godini u gradu Avianu na sjeveroistoku Italije. On je hospitalizovan 26. decembra zbog komplikacija sa imunološkim sistemom, prenosi dpa.

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Političari širom Evrope odali su poštovanje italijanskom socijaldemokratu, posebno hvaleći njegovu posvećenost Evropskoj uniji i njegov čvrst stav o siromaštvu i socijalnoj nepravdi.

Sasolijev kovčeg bio je umotan u zastavu EU dok su ga nosili u crkvu, a pratili su ga vojni policajci karabinjeri obučeni u ceremonijalnu odjeću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije