Saradnja sa Lukašenkom: Njemački političar koristi bjeloruske zatvorenike kao robove?

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

HulioNijeFulio

To je onaj Šmitov drug. Ma sve jasno, nazi kamp.

BjeloruskiTrojlebusi

I SDP BiH je saradjivao sa Lukasenkom kada je Adnan Steta kupio trolejbuse iz Bjelorusije da ne bi uzeo polovne tramvaje iz Istanbula kako rece jedan ratni dezerter koji je ratne 1992. bio u New Yorku kao student, a prije 2 godine u intervjuu za Economist izjavio kako su seljaci ratovali u BiH

GRUNF

Za svaku osudu! No i kod nas ima sličnih situacija. Kako se ovi naši tkzv poslodavci ponašaju prema radnicima zna li iko? Znamo svi ali sve prolazi. Zašto? Zakon o radu i zakoni koji se odnose na radno pravni status radnika su upravo svi u korist poslodavcima a vrlo malo u korist radnika. Treba puno više pažnje posvetiti radnicima u bilo kom sektoru. Posebno prema radnicima koji su zaposleni u tkzv inostranim firmama a koji kao, ulažu u privredu u BiH. Nema od ove priče ništa, samo izvlačenje profita a ništa ulaganja. Čista laž, ali im prolazi. Ova vlast kao i prethodna ima pune džepove oraha u svim segmentima tkzv ulaganja ino kapitala u BiH. Neka malo institucije probaju stati u zaštitu radnika, resursa i građana pa će vidjeti šta se radi, ako smiju. Radnici u ovim firmama rade kao da su robovi ili nešto slično kao iz ovog članka. Ugovori su na period od 15 dana do max 6 mjeseci i to se treba pod hitno ukinuti. Radnici se otpuštaju kao da su ovce i dovode se drugi i sve tako. Imaš utisak da se stalno zapošljavaju novi ali stvarnost je malo drugovačija, primiš 2 primiš 10 otpustiš i sve tako, a finansijski poticaj se uzme. Žalosno je ovo i svi vi koji ste obećali brigu o građanima ove države, pa pobrinite se više!

/ Najnovije