SAD šalje još pomoći Ukrajini

4
Hina
SAD šalje još pomoći Ukrajini
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Sjedinjene Američke Države poslat će Ukrajini novu pomoć u iznosu od 275 miliona američkih dolara kako bi osnažile njezinu odbranu od dronova, rekao je glasnogovornik Bijele kuće.

"Nova vojna pomoć u iznosu od 275 miliona dolara bit će uskoro poslana kako bi se Ukrajini dalo nove kapacitete koji će osnažiti protuzračnu odbranu i omogućiti joj da se suoči s prijetnjama dronova", rekao je John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/putin-uz-smijesak-i-sampanjac-priznao-napade-na-civilnu-infrastrukturu-u-ukrajini-necemo-stati/477298[/related]

Prema njegovim riječima, Amerikanci će ukrajinskoj vojsci poslati i topničkz municiju, u prvom redu za sistem HIMARS, moćni višecijevni raketni bacač. Američka pomoć Ukrajini time do sada raste na više od 19,3 milijarde američkih dolara.

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da će nastaviti napadati energetsku infrastrukturu u Ukrajini zbog napada na Krimski most početkom oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije