SAD: Policija okružila automobil ispred Kongresa, muškarac tvrdi da ima bombu

0
Hina
SAD: Policija okružila automobil ispred Kongresa, muškarac tvrdi da ima bombu
PrtScr / Snimak iz automobila muškarca koji prijeti

Policija je u četvrtak okružila automobil blizu Kapitola, sjedišta američkog Kongresa u Washingtonu, u kojem se nalazi muškarac koji je tvrdio da ima bombu, dok su zaposlenici evakuirani iz nekoliko obližnjih zgrada.

"Istražujemo prijetnju bombom", dodala je policija na Kapitolu oko podneva, pošto su priopćili da ispituju "sumnjiv automobil u blizini kongresne knjižnice".

Policija "šalje pregovarače koji će razgovarati s muškarcem u kamionetu koji je prijetio", objavio je CNN pozivajući se na izvor u policiji.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Redarstvene snage zasad nisu potvrdile tu informaciju. Pozvale su građane da se drže podalje od knjižnice koja je nasuprot Kongresu.

Zaposlenici Kongresa su rekli da su obaviješteni da je muškarac u vozilu rekao da ima bombu.

FBI je priopćio da u suradnji s policijom intervenira nakon informacije o "sumnjivom automobilu i prijetnji bombom blizu kongresne knjižnice".

Kongres nije zasjedao ove sedmice zbog ljetne stanke, ali zaposlenici i asistenti u parlamentu dolaze u zgrade oko Kongresa. 

Zgrade knjižnice i Kongresa su evakuirane, a svi koji su se našli u drugim zgradama dobili su uputu da budu podalje od vrata i prozora, izvijestili su američki novinari s mjesta događaja. Zgrada republikanske stranke, nekoliko stotina metara dalje, također je evakuirana, navodi novinar Washington Posta pozivajući se na anonimni izvor.

Područje oko Kapitola je pod strogim sigurnosnim mjerama nakon krvavog upada pristaša Donalda Trumpa 6. januara.

Dana 2. aprila jedan je policajac poginuo, a jedan je ozlijeđen kada se mladić u automobilu zaletio u ogradu na ulazu, nakon čega ga je policija ustrijelila.

Na društvenim mrežama pojavi se snimak ispred zgrade Kongresa. Riječ je o prenosu uživo osumnjičenog muškarca, koji iznosi niz prijetnji. Na snimku se čuje da govori ako ga upuca policija on će raznijeti dva i po bloka i dodaje da jedino Joe Biden može da pritisne dugme na detonatoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije