SAD objavio video: Kako je izgledao napad na vojnu bazu u Siriji

Radiosarajevo.ba
SAD objavio video: Kako je izgledao napad na vojnu bazu u Siriji
US Department of Defense / Twitter
Brojne reakcije iz cijelog svijeta stižu od jutros, nakon što su zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država objavili da su američke snage raketirale bazu Arapske vojske Sirije, zbog nedavnog hemijskog napada u Idlibu.

Kako je saopćeno, zrakoplovna baza Shayrat gađana je sa 59 projektila Tomahawk, a projektili su lansirani s američkih brodova u dometu gađane baze.

Nakon ovog napada, koji je direktno naredio američki predsjednik Donald Trump, SAD je zatražio podršku međunarodne zajednice u ovom koraku, zbog posljednjih dešavanja na sirijskom tlu, kada je u hemijskom napadu stradalo najmanje 86 osoba, uključujući 27 djece.

Ovakve napade američke vojske osudili su pojedini svjetski zvaničnici, dok je većina saveznika SAD-a izrazila podršku, a Rusija koja podržava sirijski režim u borbi zatražila je hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a.

Vrlo brzo društvenim mrežama proširio se i video koji je objavio Pentagon, a u kojem su prikazani trenuci napada američkih vojnih snaga na sirijsku vojnu bazu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije