SAD naredio svojim diplomatama u Kijevu da napuste Ukrajinu

0
Fena
SAD naredio svojim diplomatama u Kijevu da napuste Ukrajinu
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Američki State Department naredio je članovima porodica diplomata i osoblju u američkoj ambasadi u Kijevu da napuste Ukrajinu.

Zbog "stalne prijetnje ruske vojne akcije", američki građani u Ukrajini "trebali bi razmisliti o odlasku sada koristeći komercijalne ili druge privatne mogućnosti prijevoza", rekao je američki State Department u ažuriranom putnom savjetu objavljenom u nedjelju navečer.

"Ne putujte u Ukrajinu zbog povećane prijetnje ruske vojne akcije i COVID-19. Budite oprezni u Ukrajini zbog kriminala i građanskih nemira. Neka područja imaju povećan rizik", stoji dalje u savjetu, prenosi dpa.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

State Department nije rekao koliko će osoblja u američkoj ambasadi biti obuhvaćeno novim mjerama.

State Department se pozvao na prošlosedmično upozorenje Bijele kuće da bi Rusija u svakom trenutku mogla napasti Ukrajinu. Moskva je više puta odbacila ove tvrdnje.

Američkim građanima također je savjetovano da ne putuju na crnomorski poluotok Krim ili u proruske odcijepljene pokrajine Donjeck i Lugansk u istočnoj Ukrajini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije