Klitschko se pridružio vojsci: "Ukrajina je u ratu sa Rusijom"

Radiosarajevo.ba
Klitschko se pridružio vojsci: "Ukrajina je u ratu sa Rusijom"
Foto:Instagram / Kličko se pridružio ukrajinskoj vojsci

Legendarni bokser i gradonačelnik Kijeva Vitaly Klitschko odlučio je da se pridruži vojsci Ukrajine i da tom prilikom uputi apel svim ljudima na funkcijama da učine isto.

On je istakao da je Ukrajina već u ratu sa Rusijom i pridružio se vježbama teritorijalne odbrane Kijeva.

"Mnogi od nas su služili vojsku, a te vještine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina", reko je Klitschko.

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Ovakav potez dolazi nakon eskalacija odnosa Ukrajine i Rusije koje su od aneksije Krima i sukoba u oblasti Donjecka i Luganska na ivici rata.

Kličko je objasnio motive za potez koji je napravio.

"Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dijele svi sportisti. Samodiscplina, pedantnost, upornost i snažan osjećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspijete, nezavisno od toga koji posao obavljate", objasnio je legendarni bokser.

Na kraju je rekao da je za Ukrajinu od velikog značaja pomoć prijatelja, a zahvaljujući njegovim vezama ta zemlja je sklopila dosta partnerstva.

"Moje veze su od velike pomoći i daju mi veliku prednost, jer Ukrajina ne može da prevaziđe teške izazove sa kojima se suočava bez prijatelja i pouzdanih partnera", zaključio je gradonačelnik Kijeva od 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije