Ruski gradovi u plamenu: Ukrajina izvela jedan od najžešćih napada dronovima od početka rata

1
Radiosarajevo.ba
Ruski gradovi u plamenu: Ukrajina izvela jedan od najžešćih napada dronovima od početka rata
Foto: Prtscr / X.com / Eksplozije u Lipecku

Ukrajinski dronovi su navodno pogodili rafineriju nafte u Voronješkoj oblasti i "industrijsku zonu" u Lipeckoj oblasti tokom noći 24. aprila, prema ruskim Telegram kanalima.

Ruski mediji su izvijestili da je izbio požar u rafineriji nafte u Voronješkoj oblasti nakon napada dronovima. Aleksandar Gusev, regionalni guverner, tvrdio je da je ruska protivvazdušna odbrana oborila četiri ukrajinska drona iznad ove regije.

Napad dronovima prijavljen je i u ruskoj Lipeckoj oblasti.

Savez kolumnista | Jasmin Medić: Drugačiji aspekt suočavanja s prošlošću

Savez kolumnista | Jasmin Medić: Drugačiji aspekt suočavanja s prošlošću

Guverner Igor Artamanov tvrdio je da se dron srušio "u industrijskoj zoni Lipecke oblasti."

Ministarstvo za izvanredne situacije Lipecke oblasti potvrdilo je kako je izbio požar na vojnom aerodromu.

Ranije tokom noći, ruski zvaničnici su javili da su ukrajinski dronovi izazvali požare na objektima za gorivo i energetsku infrastrukturu u Smolenskoj oblasti.

Artamonov je nakon nekoliko sati objavio kako se ukida crveni stepen upozorenja, ali da će žuti nivo prijetnje ostati na snazi za cijelu Lipecku oblast.

Snažne eksplozije i požari prijavljeni su i u gradu Rilsku u Kurskoj oblasti, potvrdili su Telegram kanali povezani s Rusijom. Društvenim mrežama proširile su i snimke iz Rilska koje navodno prikazuju uništenu kolonu ruskih vojnih vozila.

U posljednjim sedmicama, ukrajinske snage su pokrenule seriju napada dronovima s ciljem oštećenja ruske naftne industrije. Široko rasprostranjen napad na rusku energetsku infrastrukturu 20. aprila navodno je izazvao požare na objektima u oblastima Brjansk, Kaluga i Smolensk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije