Rusija planira novi napad na Ukrajinu iz susjedne zemlje?

0
Radiosarajevo.ba
Rusija planira novi napad na Ukrajinu iz susjedne zemlje?
Foto: EPA / Arhiv

Ruske snage se možda pregrupišu u Bjelorusiji, rekao je ukrajinski generalštab u saopćenju od četvrtka.

U Bjelorusiji je primijećeno kretanje ruske vojne opreme, "vjerovatno radi pregrupisavanja jedinica, kao i nadoknade gubitaka u ljudstvu, naoružanju i opremi grupa koje djeluju u Ukrajini", navodi se u saopćenju.

Ukrajinske snage su zabilježile "česte slučajeve" postavljanja mina u područjima koja su nedavno ponovo zauzele ruske snage u regiji Kijev.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Podsjetimo, Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva reklo je u obavještajnom ažuriranju u srijedu da su se neke ruske jedinice vratile u Bjelorusiju nakon što su pretrpjele velike gubitke na bojnom polju u Ukrajini. Bjelorusija je bila baza i stacionar ruskih vojnih snaga.

Rusija bi "vjerovatno nastavlja kompenzirati svoju smanjenu sposobnost kopnenog manevara masovnim artiljerijskim i raketnim napadima", saopćilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Sekretar za štampu američkog Pentagona John Kirby rekao je u srijedu da su SAD vidjele otprilike 20 posto ruskih snaga koje se kreću protiv Kijeva "premještaju", a neke su se uputile ka Bjelorusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije