Ruska Paris Hilton: Želi pobijediti Putina na predsjedničkim izborima

Radiosarajevo.ba
Ruska Paris Hilton: Želi pobijediti Putina na predsjedničkim izborima
Ruska televizijska voditeljica Ksenija Sobčak najavila je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u martu naredne godine.

"Ja sam Ksenija Sobčak, imam 35 godina, svo vrijeme živim i radim u Rusiji. Nije mi svejedno kako će izgledati moja zemlja", ovim riječima je lijepa najavila kandidaturu u ruskom listu Vedomosti.

S više od 1,6 miliona sljedbenika na twitteru i više od pet miliona na instagramu, Sobčak nije nepoznata u Rusiji. Ona je kćerka Anatolija Sobčaka, pokojnog gradonačelnika Sankt Peterburga, koji se smatra političkim ocem Putina.

Ima li Ksenija šansu ili je njena kandidatura samo režija zvaničnog Kremlja?

Već godinama voditeljica i modna ikona održava bliske kontakte s opozicionim krugovima koji na nju gledaju s velikim skepticizmom.

Ruski mediji već mesecima špekuliraju o kandidaturi Ksenije Sobčak koju nazivaju "ruska Paris Hilton".

Navodno je kandidatura Ksenije Sobčak dio igre administracije u Kremlju koja traži ženskog kandidata za predsjedničku trku kako bi Putin "olabavio izbornu kampanju".

Sobčak negira glasine i poručuje da je "nezavisna". Zanimljiva je reakcija najvećeg Putinovog kritičara Alekseja Navalnog koji je pozvao Kseniju Sobčak da odustane od kandidature i ne učestvuje u "odvratnoj igri Kremlja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije