Rusija priznala: "U Ukrajini smo upotrijebili hipersonični projektil Kinjal"

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

BBB

Ovu vijest su lansirali samo da proizvedu psihološki efekat koji treba da uplaši Ukrajince. Nemaju Rusi običnih granata i raketa pa mole Kinu da im pomogne, a ne hipersoničnih raketa. Imali su jednu i nju su ispalili neki dan sa broda koji im je potonuo !

Ccc

Kako su vas naucili da pisete naslove.

Plavi

Uhh... idem polako.. Kinžal je projektil koji se može lansirati SAMO sa MiG31, jer on postiže brzinu od 3000 kmh koj je minimum da se Kinžal pokrene, jer ima Ramdžet motor...neću sad o tomu. To znači, da se ta raketa mora izvući iz skladišta na stajanku. A na stajanci mora biti MiG31 koji je već spreman za poljetanje, a njemu treba par sati. Za sve ovo je potrebno 3-5 sati vremena. Onda, MORAJU biti povoljni meteo uvjeti. Onda, on poleti i leti do točke sa koje treba lansirati Kinžal, A za to mora postići određenu visinu, brzinu i ostale parametre za lansiranje tako osjetljivog sustava. I ako sve to uspije posložiti prošlo je.5 sati. I onda, Kinžal projecira strašno velik toplotni trag. Jer pri toj brzini temperature su strahovite, preko 1000 c. A Amerikanci cijelo vrijeme to prate, jer ih je lako pratiti. ALI, pošto leti jako brzo, nemoguce je oboriti sa sekundarnim odrazom.ALI moguće je.PRESRESTI U DOLASKU, i oboriti. A osim toga, ta rakete ne nosi više od 300 kg exploziva. A KOŠTA PREKO .5 MILIJUNA EURA. A koliko se zna, Rusija posjeduje par experimentalnih Kinžala i Cirkona. Jer rusija je.supersila SAMO .NA YOUTUBE

Plavi

Ovu vijest su lansirali samo da proizvedu psihološki efekat koji treba da uplaši Ukrajince. Nemaju Rusi običnih granata i raketa pa mole Kinu da im pomogne, a ne hipersoničnih raketa. Imali su jednu i nju su ispalili neki dan sa broda koji im je potonuo ! ka BBB BRAVO .BBB BAR NETKO OVDJE ZNA O ČEMU PRIČAMO p.s. pogledaj moj post ispod.

/ Najnovije