Rusija otkrila šta planira uraditi ako Finska i Švedska uđu u NATO

5
Radiosarajevo.ba
Rusija otkrila šta planira uraditi ako Finska i Švedska uđu u NATO
FOTO: AA / Vladimir Putin

Novinar Sky Newsa Mark Austin, koji je intervjuirao Putinovog glasnogovornika Dmitrija Peskova, rekao mu je da mnogi međunarodni lideri više ne vjeruju Rusiji nakon što je Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu kako bi se, prema riječima ruskog predsjednika, suprotstavio širenju NATO-a u istočnoj Europi.

Peskov je rekao da Rusija "mora rebalansirati situaciju" i "mora poduzeti dodatne mjere kako bi osigurala vlastitu sigurnost jer smo i dalje duboko uvjereni da je NATO mašina za konfrontaciju".

"NATO nije miroljubivi savez. Stvoren je za konfrontaciju, glavna svrha postojanja NATO-a je sukob s našom zemljom", rekao je Peskov.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Na konstataciju novinara da Švedska i Finska nakon invazije Ukrajine razmatraju ulazak u NATO, Peskov je rekao:

"Morat ćemo rebalansirati situaciju. Ponavljam, u tom slučaju morat ćemo našu zapadnu granicu učiniti još sofisticiranijom u smislu osiguranja naše sigurnosti", prenosi Index.

Na pitanje smatra li sankcije Rusiji egzistencijalnom prijetnjom, Peskov je odgovorio:

"Ne, ne, živjeli smo pod sankcijama desetljećima i privikli smo se na takvu situaciju. Počeli smo se pripremati za ove sankcije prije godinu dana. Sada smo u vrlo napetoj situaciji što se tiče ekonomije, ali naša ekonomija je i dalje na nogama i drži se dobro".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije