Rusija objavila snimke incidenta s britanskim razaračem

0
Radiosarajevo.ba
Rusija objavila snimke incidenta s britanskim razaračem
Print Screen / Britanski razarač

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimke za koje kaže da pokazuju kako ruski vojni avioni i brodovi tjeraju britanski razarač HMS Defender iz "krimskih voda".

Britanija zna da će isplovljavanje ratnog broda s obala Krima - bez obzira koliko nevin ili legalan bio prolaz - izazvati odgovor Rusije, piše Sky News.

To što je Moskva uspjela objaviti svoju verziju onoga što se dogodilo u srijedu ujutro na Crnom moru, zasmetat će nekima iz britanske vlade.

Rusija tvrdi da je patrolni brod ruske vojske ispalio hice upozorenja prema britanskom razaraču, no Britanci tvrde da se to nije dogodilo.

Informaciju o incidentu prvi su objavili Rusi. Prema izvještajima ruskog ministarstva odbrane, ruski vojni brod ispalio je hice upozorenja prema razaraču britanske kraljevske mornarice HMS Defenderu nakon što je ušao u ruske vode u Crnom moru.

Incident se dogodio na jugu Krima, koji je Rusija anektirala 2014. godine, što su zapadne zemlje osudile te poluotok još uvijek smatraju ukrajinskim teritorijem.

Ruski je patrolni brod, tvrde Rusi, ispalio dva hica prema britanskom razaraču, ali nisu stali na tome. Naime, uz hice upozorenja koji su ispaljeni s ruskog vojnog broda, borbeni avion tipa Su-24m bacio je četiri visokoeksplozivne bombe u more ispred britanskog razarača, objavilo je rusko ministarstvo odbrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije