Rusija izvodi taktičke vježbe borbenih aviona

0
Radiosarajevo.ba
Rusija izvodi taktičke vježbe borbenih aviona
Foto: Wikipedia / Borbeni avion Su-27

Rusko ministarstvo obrane saopćilo je rano jutros da provodi taktičke vježbe borbenih aviona iznad Baltičkog mora s glavnim ciljem testiranja spremnosti za izvođenje borbenih i posebnih zadaća.

Posade Su-27 (borbenih aviona) Baltičke flote pucale su na krstareće rakete i lažne neprijateljske avione, objavilo je ministarstvo.

Glavni cilj vježbe je provjera spremnosti letačke posade za izvršavanje borbenih i specijalnih zadaća prema namjeni. Ministarstvo je saopćilo da se, osim unaprjeđenja vještina, posade borbenih aviona nalaze na 24-satnom borbenom dežurstvu čuvajući zračni prostor ruske eksklave Kalinjingrad.

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Rusija je dan ranije objavila da su dva ruska borbena aviona Su-27 presrela tri britanska vojna zrakoplova koji su se kretali iznad Crnog mora prema ruskoj granici. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su presretnuti zrakoplovi bili izviđački i elektronički ratni zrakoplov RC-135 i dva borbena zrakoplova Typhoon. Kada su im se približili ruski lovci, strani vojni avioni udaljili su se od ruske državne granice, saopćilo je ministarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije