Rusija ima novi plan: "Sve će biti biti gotovo do jeseni, samljećemo ih"

18
Radiosarajevo.ba
Rusija ima novi plan: "Sve će biti biti gotovo do jeseni, samljećemo ih"
Foto: EPA / Rusija ima novi plan: "Sve će biti biti gotovo do jeseni, samljećemo ih"

Unatoč tome što Rusija nije uspjela zauzeti Kijev na početku rata, Kremlj navodno razmatra drugi napad na glavni grad Ukrajine, budući da se čini da su ruske trupe na rubu zauzimanja cijele regije Donbas.

Pojedini mediji pišu kako, navodno, "u Moskvi postoje obnovljene nade da može pobijediti u ratu u Ukrajini".

Dodaje se i kako administracija ruskog predsjednika Vladimira Putina počinje misliti da može izvojevati potpunu pobjedu do kraja godine, najvjerojatnije do jeseni.

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

Dva izvora bliska Kremlju i još jedan izvor unutar same Putinove administracije rekli su za Meduzu da rusko vodstvo ima "minimalni i maksimalni" prag u Ukrajini za proglašenje uspješne i završene "specijalne vojne operacije", kako rat u Ukrajini Rusi inače nazivaju.

Minimum potreban za proglašenje pobjede je, navodno, potpuno zauzimanje regije Donbas, a maksimalni cilj Kremlja ostaje zauzimanje Kijeva.

"Na kraju ćemo ih samljeti. Vjerojatno će sve biti gotovo do jeseni. Ruski vojni čelnici očito su se pomirili s činjenicom da se glavni grad Ukrajine ne može 'zarobiti uz malo krvoprolića', što znači da bi za svaku drugu ofanzivu bilo potrebno više vojnika", prenosi Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije