Rusi izvršili žestok napad na Kijev: Poljaci podigli avione F-16

4
Radiosarajevo.ba
Rusi izvršili žestok napad na Kijev: Poljaci podigli avione F-16
Foto: X.com / Napad na Kijev

Rusija je jutros, 2. januara, izvršila zračne napade na glavni grad Ukrajine Kijev, a ukrajinske vlasti su saopćile da su kao odgovor aktivirani sistemi protuzračne odbrane. Ukrajinske zračne snage saopćile su da je glavni grad napadnut velikim brojem projektila. 

Raketni udar na Kijev uslijedio je nakon što je ukrajinska prijestolnica ranije napadnuta dronovima. Rusija je lansirala ukupno 35 bespilotnih letjelica na Ukrajinu u ranim jutarnjim satima, ali sistemi protuzračne odbrane su ih sve uništili, saopćile su ukrajinske zračne snage.

Ukrajinski dužnosnici tvrde da su krhotine oborenog drona izazvale požar u stambenoj zgradi u jednom od okruga Kijeva.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je 16 ljudi povrijeđeno u zgradi koja se zapalila nakon ruskog raketnog napada. Dodao je da je 15 hospitalizirano.

Poljska je saopćila da su borbeni avioni F-16 i saveznički zračni tanker danas stavljeni u akciju kako bi zaštitili poljski zračni prostor tokom ruskih napada na Ukrajinu, javio je Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije