Rusi granatirali istok i jug Ukrajine, poginulo devet civila

0
Hina
Rusi granatirali istok i jug Ukrajine, poginulo devet civila
FOTO: AA / Ilustracija

Najmanje devetero civila poginulo je danas u granatiranju ruske vojske na istoku i na jugu Ukrajine, objavile su mjesne vlasti.

Troje civila izgubilo je život pod ruševinama zgrade pogođene granatama u Popasni, rekao je guverner Luhanske oblasti Serhij Hajdaj.

"Sklonili su se od ruskog raketiranja u podrum i zgrada je pogođena", dodao je.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

U granatiranju Harkiva, na istoku, drugog po veličini ukrajinskog grada, tri su osobe poginule, a sedam je ranjeno, među kojima dvije teško, rekao je guverner oblasti Oleh Sinjehubov.

"Pozivamo stanovnike da budu veoma oprezni i da ne napuštaju skloništa ako je moguće", pozvao je.

Najmanje je dvoje civila izgubilo život, a šestero je ranjeno danas u Donjeckoj oblasti, objavio je na Telegramu njezin guverner Pavlo Kiriljenko.

"U Avdijivki su ruske snage izvele zračne udare. Pogođene su glavna bolnica, škola i stambene zgrade", rekao je.

Na jugu Ukrajine, u Zaporižji, u napadima je poginula najmanje jedna osoba i jedna je ranjena, objavila je mjesna uprava.

"Jutros su dvije ruske navođene rakete pogodile tvornički krug u gradu. Treća raketa je eksplodirala u zraku. Tvornička infrastruktura je uništena i oštećena", dodaju vlasti na Telegramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije