Rusi bombradovali stanicu Kramatorsk tokom evakuacije: Ima mrtvih i povrijeđenih

5
Radiosarajevo.ba
Rusi bombradovali stanicu Kramatorsk tokom evakuacije: Ima mrtvih i povrijeđenih
Foto: Screenshot/ NataliyaTelula / Strašni snimci iz Ukrajine obišli svijet

Ukrajinska državna željeznička kompanija saopćila je da je više od 30 ljudi poginulo, a više od 100 ranjeno nakon što su dvije ruske rakete pogodile željezničku stanicu Kramatorsk na istoku Ukrajine.

Guverner Donjecka Pavlo Kirilenko rekao je da su hiljade civila bile u stanici, pokušavajući da se evakuiše u sigurnija područja Ukrajine kada je pogođena.

Reuters prenosi da su tri voza koji su prevozili evakuisane osobe blokirana u četvrtak u istom dijelu Ukrajine nakon zračnog napada na prugu, rekao je čelnik Ukrajinskih željeznica.

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Ukrajinski zvaničnici tvrde da se ruske snage trenutno pregrupišu za novu ofanzivu, kao i da Moskva planira da osvoji što više može teritorije u regionu Donbas, koji se graniči sa Rusijom.

Lokalne vlasti u pojedinim oblastima su apelovale na civile da odu iz zona borbenih dejstava dok je to moguće i relativno bezbjedno da se uradi evakuacija.

Na Twitteru su objavljeni strahoviti snimci koji posjećaju na ratne godine i pijacu Markale.

Navodno, bombradovanje je izvršeno ruskom raketom Iskander, sudeći prema nepotvrđenim informacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije