Roze Eiffelov toranj u znak podrške borbi protiv karcinoma dojke

Anadolija
Roze Eiffelov toranj u znak podrške borbi protiv karcinoma dojke
U okviru globalne kampanje podrške borbi protiv karcinoma dojke, simbol Pariza Eiffelov toranj sinoć je osvijetljen u rozu boju.

Na tornju je prikazana i roze vrpca koja je postala simbol borbe protiv karcinoma dojke.

U Francuskoj se 23. godinu zaredom obilježava kampanja podrške toj borbi, a pored Eiffelovog tornja, sinoć je u rozoj boji zasjala i najviša zgrada u toj zemlji, toranj Mantpamasse.

Organizatori najavljuju da će prigodnim manifestacijama tokom oktobra nastaviti ukazivati na važnost borbe protiv karcinoma dojke.

Među stotinama turista koji su se sinoć okupili u centru Pariza bila je i Amerikanka Mary Malvinson koja je kazala da je i sama imala i pobijedila opaki karcinom dojke.

"Ovo je poseban dan za mene. Svi članovi zajednice moraju dati maksimum kako bi podržali istraživanja vezana za liječenje karcinoma dojke", poručila je Malvinson.

Godišnje od karcinoma dojke obolijeva u prosjeku oko 50.000 žena, a ta bolest je najčešći uzrok smrti žena u životnoj dobi od 35 do 65 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije