Roman Abramovič i dvoje pregovarača iz Ukrajine su otrovani?

0
Radiosarajevo.ba
Roman Abramovič i dvoje pregovarača iz Ukrajine su otrovani?
FOTO: Arhiv / Abramovich: Reformirao tržište kupovine igrača

Roman Abramovič i dvoje ukrajinskih pregovarača pokazuju simptome trovanja, nakon što su se ovog mjeseca sastali u Kijevu, objavio je Wall Street Journal.

Kako navode, Abramovič je navodno otrovan nakon sastanka na kojem je posredovao između zaraćenih strana.

Wall Street Journal piše da su ga prebacivali između Moskve, Lavova i drugih mjesta na kojima su trajali pregovori, na kojima su bila i dvojica visokih dužnosnika iz Ukrajine.

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Ističe se da su svi pokazali slične simptome - crvenilo u očima, oči koje stalno suze, guli im se koža na licu i rukama...

Posjetimo, prošle srijede ujutro privatni avion Hawker 800XP poletio je iz aerodroma Ataturk u Istanbulu, leteći rutom istočno preko Crnog mora i ulazeći u ruski zračni prostor iznad Sočija. Ubrzo nakon toga, u blizini ruskog lječilišta Mineralnije Vodi, isključio je svoj radarski uređaj za praćenje leta.

Te je večeri, isti avion poletio iz aerodroma Vnukovo u Moskvi i vratio se u Istanbul. U avionu je bio Roman Abramovič, ruski milijarder i bivši vlasnik Chelsea FC-a koji je u razgovorima s Ukrajinom vršio dužnost neslužbenog delegata predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Abramovič se u Moskvi susreo s Putinom, a donio mu je rukom pisanu bilješku predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, u kojoj su bili navedeni ukrajinski uslovi za okončanje rata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije