Ovako sada izgleda Roman Abramovič

4
Radiosarajevo.ba
Ovako sada izgleda Roman Abramovič
Foto: Twitter / Ruski milijarder neprepoznatljiv

Gdje je i šta radi Roman Abramovič? Kao da je bilo pitanje za milion dolara jer otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, a posljedice osjetio i ruski milijarder.

Oglasio se tek priopćenjem kada je odlučio da prodaje Chelsea, dok britanska vlada to nije stopirala.

E, pa može se reći da je Abramovič doslovno cijeli posijedio od muke. Kamere su ga uhvatile na aerodromu u Tel Avivu gdje je, prema informacijama Sky Sportsa, čekao let za Moskvu. Posve sijed, pomalo neuredne brade...

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

U subotou je, pak, njegova jahta "Solaris" uplovila u crnogorsku luku Tivat i usidrila se nedaloko od luksuzne marine Porto Montenegro. Luksuzna jahta, duga 140 metara, doplovila je iz Barcelone, odakle je isplovila 8. marta. Vjeruje se da se u crnogorskoj marini nalazi nekoliko jahti ruskih oligarha.

Britanci su Abramoviču nedavno zamrznuli svu imovinu, a vrijednost njegove zamrznute imovine u zemljama koje su uvele sankcije Rusiji procjenjuje se na 3.5 milijarde eura.

Prije nekoliko dana i Europska unija stavila je Abramoviča na popis sankcioniranih ruskih milijardera nakon ruske invazije na Ukrajinu u pokušaju da natjera ruskog predsjednika Vladimira Putina da promijeni smjer u vezi s Ukrajinom.

Osim Abramoviča i drugi oligarsi bit će dodani na popis EU-a. Deseci su već sankcionirani. Abramovič već je na britanskoj crnoj listi, pišu 24sata.

Posjeduje i izraelski i portugalski pasoš, što znači da se i Portugal načelno može suzdržati od zamrzavanja imovine i zabrane putovanja odlučene na nivou EU-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije