Riješena misterija nakon 45 godina: Uz pomoć analize DNA otkriven identitet ubijene Granby-djevojke

1
Radiosarajevo.ba
Riješena misterija nakon 45 godina: Uz pomoć analize DNA otkriven identitet ubijene Granby-djevojke
Foto: Policija / Patricia Ann Tucker

Zahvaljujući napretku u DNA tehnologiji, nakon 45 godina otkriven je identitet žene koja je 1978. pronađena mrtva u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Patricia Ann Tucker, tada 28-godišnjakinja, desetljećima je bila poznata samo kao Granby-djevojka, po malom gradiću u kojem je pronađeno njezino tijelo.

Stručnjaci su uspjeli identificirati Tucker pomoću uzoraka DNA njezinog sina, koji je imao pet godina kada je nestala. Nakon smrti su njeno tijelo pokopali u grobu iznad kojeg je desetljećima stajao natpis "nepoznata osoba".

Memorijalni centar poslao pismo svim partnerima: Pozvali javnost da ne odgovara na provokacije

Memorijalni centar poslao pismo svim partnerima: Pozvali javnost da ne odgovara na provokacije

"Hvala vam što niste odustali. Nakon 44 godine barem imam neke odgovore", rekao je njezin sin Matthew Dale, a prenosi BBC.

Tijelo Ann Tucker pronađeno je zakopano pod lišćem na cesti u gradu Granbyju 15. novembra 1978. Ustrijeljena je u sljepoočnicu i njezina se smrt klasificirala kao ubistvo.

Obdukcija je utvrdila da je ubijena nekoliko mjeseci prije pronalaska tijela te da je u vrijeme smrti imala između 19 i 27 godina. Njezin je identitet ostao misterij. Prije otprilike dvije godine, vlasti su putem forenzičkog laboratorija dobile njen DNA profil i identificirale ženu u Marylandu koja joj je vjerojatno u rodu.

Rođakinja je rekla policiji da je njezina teta nestala 1970-ih i dala je imena dvojice njenih sinova. Jedan od njih, Matthew Dale, potvrdio je policiji da je njegova majka Patricia Tucker nestala 1978. godine. Usporedba njegove DNA s DNA pronađenog tijela rezultirala je stopostotnim podudaranjem.

"Iako smo zadovoljni što konačno znamo ko je zapravo bila Granby-djevojka, istraga nije gotova. Trebamo pronaći njenog ubicu", rekao je pomoćnik okružnog tužitelja Steven Gagne.

Istražitelji su otkrili da je Tucker u to vrijeme bila udana za Geralda Colemana, ali on nikada nije prijavio njen nestanak. Coleman je 1995. osuđen za silovanje i napad, a umro je u zatvoru 1996. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije