Rezultati obdukcije: Vitaly Churkin preminuo od srčanog udara

Anadolija
Rezultati obdukcije: Vitaly Churkin preminuo od srčanog udara
EPA / Vitaly Churkin
Vitaly Churkin, bivši stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama (UN), preminuo je od posljedica srčanog udara, rezultati su obdukcije.

Churkin je 20. februara hospitaliziran zbog sumnje da je imao srčani udar i unatoč svim naporima ljekara preminuo je istog dana. 

Zvaničnici su unatoč prvim informacijama da je preminuo od posljedica srčanog udara najavili da će biti rađena obdukcija kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti. 

Iz forenzičkog odjela New Yorka istakli su da je završena obdukcija, ali da neće otkriti uzrok smrti zbog diplomatskog protokola. 

Churkinova porodica, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i osoblje ministarstva prisustvovalo je spomenu za bivšeg diplomatu u Centralnom kliničkom centru u Moskvi.

"Churkin je iznenada umro u New Yorku 20. februara, dan uoči 65. rođendana", navodeno je tada u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Churkin je bio ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama od aprila 2006. godine. Rođen je u Moskvi 21. februara 1952. godine.

Bh. javnost ga se sjeća iz perioda rata, kada je bio predstavnik Rusije, kao i po tome što je 2015. vetom spriječio izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije