Telegram / Dodik tuguje za Churkinom: Srpska mu je vječno zahvalna

20. 02. 2017. u 20:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu povodom smrti ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina.

Dodik je istakao da će Republika Srpska biti vječno zahvalna Čurkinu na važnom skretanju pažnje na stavove Srpske i njihovom autentičnom i za Srpsku vrlo važnom predstavljanju na sjednicama Savjeta bezbjednosti UN prilikom rasprava o BiH.

"Ambasador Čurkin ostat će upamćen kao ličnost koja je svojim životom i radom postao istaknuta figura u naporima ruske diplomatije na ostvarivanju vrijednosti sloboda u svijetu, a naročito u našem regionu. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje nego i za cijelu Rusiju, i diplomatiju u svijetu uopšte", naveo je Dodik.

Dodik je, u telegramu kojeg je uputio u ime građana Republike Srpske i svoje lično ime, istakao da je sa velikim žaljenjem primio vijest o smrti Čurkina, posebno zbog činjenice da je otišao izuzetan diplomata koji je časno služio svojoj zemlji.

"Izražavam Vam saučešće i molim da izraze našeg saosjećanja prenesete i porodici preminulog ambasadora Vitalija Čurkina. Vaša ekselencijo, primite izraze mog dubokog poštovanja", navedeno je u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske, prenose Nezavisne.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA