Rezultat uništenja brane: Pogledajte pomor ribe u Hersonu

0
Radiosarajevo.ba
Rezultat uništenja brane: Pogledajte pomor ribe u Hersonu
Foto: Facebook / Brana u Hersonu

Ukrajinski zvaničnici dele video snimak koji prikazuje nasukanu ribu u poplavnim vodama Dnjepra nakon uništenja brane hidroelektrane Kahovka.

Andrej Jermak, šef kancelarije ukrajinskog predsedništva, postavio je snimak uz poruku: "Ekocid koji je proizvela Rusija".

Podsetimo, najmanje 150 metričkih tona nafte iscurilo je u vode Dnjepra kao rezultat eksplozije brane HE Kahovka, saopšteno je juče iz Kijeva.

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Najmanje sedam osoba se vodi kao nestalo u Novoj Kahovki u Ukrajini, naselju koje se nalazi uz branu hidroelektrane koja je uništena u jučerašnjem napadu. Ugroženo je više od 42 hiljade ljudi, a od jučer traje evakuacija građana iz ugroženih područja uz obalu Dnjepra.

Poplavljen je i Herson, iz kog su se ruske snage povukle u novembru, kao i druga mjesta nizvodno od brane.

Oštećenje brane Nova Kahovka ne samo da je stvorilo opasnost od plavljenja sela, već stručnjaci kažu da je ugrožena i nuklerana elektrana Zaporožje. Naime, voda iz rezervoara Kahovke neophodna da bi NE dobijala snagu za turbine i bezbednosne sisteme. Ipak, zvaničnici IAEA saopštili su da nema direktne opasnosti po tu nuklearku, pišu srbijanski mediji

Masovni pomor ribe u oblasti Dnjepropetrovsk, zbog eksplozije brane HE "Kakhovskaya"

Posted by Ivica Bolibruh on Wednesday, June 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije