Razorna moć uragana Dorian: Odnio 43 života na Bahamima i sada se kreće ka Kanadi

Radiosarajevo.ba
Razorna moć uragana Dorian: Odnio 43 života na Bahamima i sada se kreće ka Kanadi
Foto: Twitter / Razorna moć uragana Dorian

Broj žrtava uragana Dorian na Bahamima porastao je na 43, prenosi Reuters izvještaje svjetskih medija. NBC prenosi izjavu premijera Bahama Huberta Minnisa da je broj žrtava sada zvanično 43 i da se očekuje da značajno poraste, prenosi Tanjug.

The Washington Post javio je da je 35 ljudi poginulo na otoku Abaco, a osam na Grand Bahamima. Dorian je opustošio Bahamska ostrva, uništivši skoro 60 posto teritorije te karipske države.

Ignore Brexit for a moment. 

Uragan je u petak pogodio otoke Outer Banks u američkoj Sjevernoj Karolini, donoseći sa sobom snažne vjetrove i valove, i potom se uputio ka Kanadi. Oluja je pogodila Cape Hatteras na Outer Banksu oko 9.00 sati ujutru, s vjetrovima jačine 150 kilometara na sat, saopćio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Kako dodaje, Dorian je kasnije počeo da se udaljava od zemalja srednjeg Atlantika i uputio se ka Kanadi, gdje se očekuje da će večeras donijeti vjetrove snage uragana u dijelove kanadske pokrajine Nova Škotska, prenosi Reuters.

Olujna bura izazvala je poplave na otoku Ocracoke u Outer Banksu i nestanak struje, rekao je novinarima guverner Sjeverne Karoline Roy Cooper.

 Uragan je oslabio na oluju kategorije 1, ali donosi vjetrove jačine od 145 kilometara na sat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije