Razoren grad: Pogledajte nove snimke iz Bahmuta

1
Radiosarajevo.ba
Razoren grad: Pogledajte nove snimke iz Bahmuta
Foto: Twitter / Bahmut

Satelitske slike otkrivaju razmjere razaranja u Bakhmutu, gdje su ukrajinske snage nedavno uspješno povratile teritorij u nizu kontraofanziva.

Bakhmut, ponekad nazivan Artemovsk od strane ruskih snaga, nekada je bio dom za oko 70 hiljada ljudi prije ruske invazije na Ukrajinu. Bio je jedan od epicentara borbi na istoku, a Moskva je grad na prvoj crti borbe smatrala ključnim korakom prema osvajanju ostatka Donbasa.

Bitka za Bakhmut bila je jedan od najkrvavijih epizoda rata do sada, pri čemu su ukrajinski vojnici nekoliko mjeseci branili grad od ruskih snaga predvodnih plaćenicima iz Wagner grupe.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Satelitske slike teatara, prodavnica i stambenih zgrada grada snimljene od strane Maxar Technologies prikazuju razaranje koje je nastalo od borbi u ovom gradu. 

Zgrade univerziteta smještene na jugozapadu grada su razrušene u borbama, a vanjske zgrade su sravnjene sa zemljom, piše The Telegraph.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije