Rat u Nagorno-Karabahu: Armeni tvrde da su uništili azerbejdžanski vojni aerodrom

0
Agencije
Rat u Nagorno-Karabahu: Armeni tvrde da su uništili azerbejdžanski vojni aerodrom

Na području Nagorno-Karabaha nastavljaju se žestoke borbe armenskih i azerbejdžanskih snaga. Tako je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da je tokom noći nanijet ozbiljan udarac vojsci samoproglašenog Nagorno-Karbaha, kao i da su oslobođeni gradovi Sugovušan i Tališ.

Prema navodima azerbejdžanskog vojnog resora, uništena su četiri tenka 77. bataljona oružanih snaga Armenije, a tri tenka su zaplijenjena.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je armensku stranu da je gađala gradove Terter i Goradiz koji se nalaze nedaleko od linije razgraničenja sa Nagorno-Karabahom. Nije precizirano da li je tokom granatiranja bilo poginulih ili povrijeđenih.

Istovremeno, zvanični Baku je upozorio armensku stranu da će povodom ovog incidenta biti preduzeta "adekvatna mjera".

Vlasti nagorno-Karabaha saopćile su da je nakon granatiranja Stepanakerta armenska strana uzvratila kontranapadom po vojnim objektima Azerbejdžana, kao i da je tom prilikom uništen vojni aerodrom u Gjandžeu.

I azerbejdžanske vlasti potvrdile su da je armenska strana gađala grad Gjandže, ali da je pogodila civilne objekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije