Raste strah od totalnog rata Izraela i Hezbolaha: Otkazuju se letovi za Bejrut

0
Radiosarajevo.ba
Raste strah od totalnog rata Izraela i Hezbolaha: Otkazuju se letovi za Bejrut
Foto: EPA / Aerodrom u Bejrutu

Grupa avioprijevoznika otkazala je letove za Bejrut zbog eskalacije napetosti između Izraela i libanonskog Hezbolaha.

Napetost je eskalirala nakon što je raketa na sirijskoj Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom u subotu usmrtila 12 osoba uključujući djecu. Izrael je za napad optužio Hezbolah, a libanonska oružana grupa negirala je odgovornost. Izraelski krizni kabinet ovlastio je vladu u Tel Avivu da pripremi odgovor.

Lufthansa je objavila da je otkazala letove za Bejrut do 30. jula zbog aktuelne situacije na Bliskom istoku. Njemački prijevoznik ne leti noću za libanonski glavni grad još od početka jula. Turkish Airlines otkazao je dva leta, a u glavni grad Libanona neće letjeti ni SunExpress, podružnica Turkish Airlinesa AJet, grčki prijevoznik Aegan Airlines, Ethiopian Air ni Middle East Airlines (MEA), prema podacima na Flightradar24.

Vedran Zubić nasmijao javnost: Ovo su nova gramatička pravila

Vedran Zubić nasmijao javnost: Ovo su nova gramatička pravila

MEA je navela da je odgodila nekoliko noćnih letova, a namjerava odgoditi i nekoliko dnevnih, "iz tehničkih razloga povezanih s rizikom za avione na linijama između Libanona i drugih destinacija".

Prijevoznici nisu odmah odgovorili na upit Reutersa da komentiraju te informacije. Međunarodni aerodrom Rafik Hariri jedini je aerodrom u Libanonu, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije