Putin: Zapad ignorisao ruske sigurnosne zahtjeve

0
Fena
Putin: Zapad ignorisao ruske sigurnosne zahtjeve
Foto: TASS / Vladimir Putin, predsjednik Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin iznio je u utorak svoje prve komentare o ukrajinskoj krizi u posljednjih nekoliko sedmica i iskoristio priliku da optuži Zapad da su "ignorisali" ruske sigurnosne zahtjeve.

Putin je rekao da Kremlj još uvijek razmatra pisane odgovore Sjedinjenih Država i NATO-a na sveobuhvatne zahtjeve Moskve da se smanje tenzije u istočnoj Evropi, ali da je "fundamentalna ruska zabrinutost zanemarena".

Kremlj insistira na zaustavljanju širenja NATO-a na istok i povlačenju ofanzivnog oružja i trupa na istočnom frontu vojnog saveza, prenosi dpa.

Biljka koju mnogi imaju kod kuće otrovna je za kućne ljubinmce: Prepoznajte simptome na vrijeme

Biljka koju mnogi imaju kod kuće otrovna je za kućne ljubinmce: Prepoznajte simptome na vrijeme

Putin je rekao da je NATO uveo sigurnosnu taktiku koja je štetila interesima Rusije.

"Ničija sigurnosti ne može biti ojačana na račun sigurnosti drugih zemalja", rekao je on, prenosi državna novinska agencija TASS.

Putin je to komentarisao na konferenciji za novinare s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, što je prvi razgovor licem u lice između ruskog predsjednika i lidera jedne zemlje članice NATO-a od eskalacije tenzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije