Putin u filmu Olivera Stonea: Špijunirati saveznike je nepristojno

Radiosarajevo.ba
Putin u filmu Olivera Stonea: Špijunirati saveznike je nepristojno
Ruski predsjednik Vladimir Putin je u razgovoru s redateljem Oliverom Stoneom, čiji su inserti emitirani na stranici televizije CBS, rekao da vjeruje svojoj službi sigurnosti.

"Ruske specijalne službe rade dobro i u okviru postojećeg zakona", smatra Vladimir Putin.

Putin je Stoneu dao veliki intervju, koji će se prikazati na američkom televizijskom kanalu Showtime u razdoblju od 12. do 15. juna.

"Špijunirati saveznike, ako ih zaista smatrate saveznicima, a ne vazalima, je nepristojno, ljudski. To potkopava povjerenje i na kraju nanosi štetu vlastitoj nacionalnoj sigurnosti", dodao je Putin. 

Između ostalog, kako prenose strani mediji, Stone je u intervjuu rekao da zna za pet pokušaja atentata na Putina.

"Naravno, nije ih onoliko koliko ih je pokušano na Castra, s kojim sam također razgovarao. Mislim da se on s time susreo oko pedeset puta", rekao je redatelj.

Nadalje u svom intervjuu, osvrnuo se Putin i na djela bivšeg pripadnika američke specijalne službe, Edwarda Snowdena, za kojega je rekao da nije izdao američke interese jer nije otkrio "niti jednu informaciju koja bi nanijela štetu njegovom narodu", no kazao je i da ne odobrava njegove postupke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije