Vladimir Putin poslao poruku svim građanima Rusije

0
Radiosarajevo.ba
Vladimir Putin poslao poruku svim građanima Rusije
Foto: EPA / Vladimir Putin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se svim građanima Rusije povodom Dana državne zastave i poručio da će njegova zemlja na svjetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njezinim temeljnim interesima.

"Rusija je moćna, neovisna svjetska sila. Čvrsti smo u provođenju onih politika u međunarodnoj areni koje odgovaraju temeljnim interesima domovine", rekao je.

Putin je istaknuo da je ruska zastava ostala simbol Rusije u najtežim vremenima – pod Petrom Velikim, kada se Rusko Carstvo tek formiralo, na ratištima Prvog svjetskog rata i usred dramatične promjene kontradiktornih, tegobnih 1990-ih.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Česi Ukrajincima masovno šalju po 156 maraka. Poznato zašto baš toliko

Česi Ukrajincima masovno šalju po 156 maraka. Poznato zašto baš toliko

"Državna zastava simbolizuje odanost našim tradicionalnim vrijednostima od kojih nikada nećemo odstupiti – istini i pravdi, solidarnosti i milosrđu, poštivanju stoljetne, neprekinute historije Rusije, postignućima i pobjedama naših predaka, koji su nam ostali u nasljeđu, štićenju domovine i nedopuštanju vanjskog diktata i hegemonije", poručio je Putin.

Zato je želja da se živi po vlastitoj volji, da se izabere vlastiti put i da se njime ide, postala dio genetskog koda naroda Rusije, istaknuo je čelnik države.

Prema Putinu, ruska zastava služi odgajanju mlađih generacija u vrijednostima patriotizma, građanstva i odgovornosti za budućnost domovine.

Putin je izrazio uvjerenje da će ruska zastava zauvijek ostati svetinja za sve generacije, nadahnuti ih na ratni podvig, radna postignuća, na osvajanje novih visina u znanosti, kulturi i sportu te da će buditi osjećaj ponosa na domovinu, prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije