Putin: Naš zadatak je da ostvarimo sve zacrtane ciljeve

1
AA
Putin: Naš zadatak je da ostvarimo sve zacrtane ciljeve
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Ukrajina promijenila svoj stav u odnosu na prošlomjesečne mirovne pregovore u Istanbulu, rekavši da su pregovori sada u ćorsokaku, javlja Anadolu Agency (AA).

Putin se obratio novinarima nakon što je na kosmodromu Vostochny razgovarao s bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom. Glavna tema njegovog obraćanja bila je situacija u Ukrajini.

U Istanbulu smo postigli dogovor na određenom nivou koji sugeriše da se sigurnosne garancije za Ukrajinu neće proširiti na teritoriju Krima, Sevastopolja i Donbasa.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Mi smo djelovali da stvorimo uslove za nastavak mirovnih pregovora, ali smo se umjesto toga suočili s provokacijom u Buči, a glavna stvar je da je Ukrajina odstupila od svoje pozicije u Istanbulu“, rekao je Putin.

On je kazao da Ukrajina sada želi da razgovara o pitanjima Donbasa i Krima odvojeno od pitanja sigurnosnih garancija.

Upitan da li bi ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini mogla biti ubrzana, Putin je rekao da može biti, ali da se borbe moraju intenzivirati, što znači veće ljudske gubitke.

Naš zadatak je da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, minimizirajući ove gubitke. I mi ćemo djelovati ritmično, mirno, prema planu koji je prvobitno predložio Generalštab“, rekao je Putin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije