Pucnjava u Teksasu: Poginulo pet osoba, među njima jedno dijete

1
Fena
Pucnjava u Teksasu: Poginulo pet osoba, među njima jedno dijete
Foto: Twitter / Pucnjava u Texasu

Naoružani napadač ubio je petero ljudi, uključujući i osmogodišnje dijete, u kući u Teksasu. Među ostalim žrtvama bile su dvije žene koje su pronađene kako leže na dvoje preživjele djece, potvrdila je policija za ABC News.

Incident se dogodio u petak kasno navečer u gradu Clevelandu, oko 70 km sjeveroistočno od Houstona. Lokalni šerifov ured kazao je da je osumnjičeni Meksikanac koji je naoružan poluautomatskom puškom još uvijek u bijegu.

Policajci vjeruju da je muškarac bio pijan kad je počeo pucati u blizini kuće. Kad su ga stanovnici zamolili da prestane, otvorio je vatru u kući, kaže policija. Na imanju je u tom trenutku bilo ukupno 10 osoba, prenosi Reuters.

Nevjerovatan prizor u BiH: Rode na krovu kuće obradovale stanovnike ovog naselja

Nevjerovatan prizor u BiH: Rode na krovu kuće obradovale stanovnike ovog naselja

Rečeno je da su sve žrtve iz Hondurasa. Nisu dali detalje o njihovom identitetu ili bilo kakvom odnosu s napadačem.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je devet osoba povrijeđeno u pucnjavi tokom tinejdžerske zabave u zapadnom Teksasu. Prije dvije sedmice četvero mladih ljudi ubijeno je tokom proslave 16. rođendana u Alabami.

Incidenti s vatrenim oružjem glavni su uzrok smrti američke djece i tinejdžera, podaci su američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije