Pucnjava u Koloradu: Troje ubijeno u tržnom centru, među njima i policajac

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Koloradu: Troje ubijeno u tržnom centru, među njima i policajac
Foto: Twitter / Pucnjava u Koloradu

Naoružani čovjek ubio je policajca i još jednu osobu u trgovačkom centru u predgrađu Denvera, prije nego što ga je policija usmrtila, saopćile su danas vlasti američke države Kolorado.

Policija je intervenisala po pozivu zbog sumnjivog incidenta u blizini biblioteke u gradu Arvada, a 15 minuta kasnije stigao je poziv zbog ispaljenih metaka i pogođenog policajca, saopćio je zamjenik šefa policije Ed Brady na konferenciji za novinare.

Prema pisanjima svjetskih medija, još jedna osoba, za koju se vjeruje da je na nju pucao napadač, prebačena je u bolnicu gdje je preminula, a napadač je tokom pucnjave s policijom također pogođen i ubijen.

Vlasti nisu dale više detalja o ovom incidentu, kao ni identitete preminulih, ali se vjeruje da niko više nije bio umiješan, iako je ranije policija navela da postoje dvojica osumnjičenih.

Pucnjava se dogodila u Arvadi, 10 kilometara od centra Denvera, u gradskoj četvrti u kojoj se nalaze trgovine, restorani i druga preduzeća, a samo tri mjeseca nakon što je naoružani napadač pucao u supermarketu i ubio 10 ljudi, uključujući i policajca, u Bolderu, oko 32 kilometra od Arvade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije