Strava u Americi: Napadač u Kaliforniji ubio osmero ljudi

0
Hina
Strava u Americi: Napadač u Kaliforniji ubio osmero ljudi
Foto: EPA-EFE / Pucnjava u Kaliforniji

U pucnjavi u željezničkom skladištu u San Joseu u Kaliforniji danas je ubijeno osmero ljudi, objavio je ured šerifa.

Zamjenik šerifa okruga Santa Clara Russel Davis rekao je na konferenciji za medije da je i napadač mrtav. Naoružani napadač bio je zaposlenik Uprave za prijevoz dolinom Santa Clara (VTA).

Davis je rekao da ne može reći kako je napadač umro i jesu li policajci pucali na mjestu događaja.

Nađena najmanje jedna eksplozivna naprava

Do pucnjave je došlo u željezničkom skladištu blizu glavne gradske zračne luke, a spremište se pretražuje nakon što je pronađena najmanje jedna eksplozivna naprava, rekao je zamjenik šerifa.

"Danas se dogodila strašna tragedija i naše misli i ljubav idu obitelji VTA", rekao je Glenn Hendricks, šef Odbora VTA, na konferenciji za medije.

San Jose, grad s milijun stanovnika smješten u srcu Silicijske doline, globalno je središte tehnološke inovacije i dom nekih od najvećih američkih tehnoloških kompanija.

Na terenu je i FBI

"Učinit ćemo sve što je moguće da se to više nikada ne ponovi u našem gradu", rekao je gradonačelnik Sam Liccardo. FBI je objavio da su i njihovi agenti na mjestu zločina.

Masovne pucnjave česte su u Sjedinjenim Državama, koje imaju jednu od najviših stopa posjedovanja oružja na svijetu. U martu je osmero ljudi, uključujući šest Azijki, ubijeno u nizu napada na salone za masažu u okolici Atlante. Nekoliko dana kasnije deset osoba je ubijeno u trgovini u Boulderu u Coloradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije