Pucnjava u Coloradu: Šest tinejdžera prevezeno u bolnicu

1
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Coloradu: Šest tinejdžera prevezeno u bolnicu
Print Screen / Drama u Koloradu, policija na terenu

Šestero učenika od 14 do 18 godina primljeno je u bolnicu nakon pucnjave koja se u ponedjeljak dogodila blizu srednje škole u Aurori, u američkoj saveznoj državi Coloradu, ali im život nije ugrožen, saopćila je policija u tome gradu.

Pet tinejdžera u starosti od 14 do 17 godina prevezeno je u bolnicu, objavila je jučer policijska postaja Aurora na Twitteru, a prenosi ABC News.

Počinitelji napada koji je možda povezan s kriminalnim skupinama, bili su u ponedjeljak poslijepodne u bijegu.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Načelnica policije u Aurori Vanessa Wilson rekla je da su svih šest žrtava pucnjave učenici škole u blizini parka gdje se dogodila pucnjava.

Jedna od njih morala se podvrći "hitnoj operaciji", ali "rečeno nam je da njene povrede nisu opasne po život", rekla je Wilson na konferenciji za medije.

Nekoliko čahura različitih kalibara pronašli su istražitelji na mjestu događaja, a pucano je iz jednog ili više jurećih automobila.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o načinu počinjenja napada koji podsjeća na metode kriminalnih banda, Vanessa Wilson je rekla da je "istraga tek počela". "Ispitat ćemo sve mogućnosti", dodala je, pozivajući svjedoke da se odazovu kako bi se pronašli osumnjičenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije