Pucnjava u Berlinu, povrijeđene četiri osobe

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Berlinu, povrijeđene četiri osobe
Foto: Profimedia / Njemačka policija/Ilustracija

U nasilnom okršaju na parkingu jedne prodavnice u sjevernom Berlinu u petak su ispaljeni pucnjevi, pri čemu su četiri osobe povrijeđene, izvještava Berliner Zeitung.

Počinitelj je u bijegu, a među povrijeđenima su tri muškarca i jedna žena, prenosi Fena pozivajući se na agenciju Reuters.

Od povrijeđenih, jedna osoba je ubodena nožem, druga je zadobila prostrijelnu ranu, a treća je zadobila povredu glave u tuči na parkingu prodavnice u berlinskom naselju Wedding, piše Berliner Zeitung.

Njemački mediji javljaju da je operacija potrage za napadačem u toku. Više detalja donosi portal T-online.de koji navodi "da je došlo je do svađe između nekoliko ljudi na parkingu trgovine željeznom robom u blizini Kurt-Schumacher-Platza".  

Također, prenose i izvjavu policije u Berlinu u kojoj se ističe da je "operacija još uvijek u toku" konstatirajući kako nema detalja o pozadini ove pucnjave.  

Prema njemačkim online medijima, povrijeđene su četiri osobe, tri muškarca i jedna žena kojima je medicinska pomoć pružena na licu mjesta, a zatim su odvezeni u bolnicu.

Prema izvještaju novinske agencije dpa, mjesto zločina i dalje je ograđeno. Policija je počela ispitivanje brojnih svjedoka o njihovim zapažanjima, a brojne policijske snage još su bile na mjestu događaja uključujući i patrolu i kriminalističke policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije