Pucnjava u banci: Ubijena dvojica napadača, šest policajaca povrijeđeno

0
Hina
Pucnjava u banci: Ubijena dvojica napadača, šest policajaca povrijeđeno

Kanadska policija ubila je dvojicu muškaraca tokom pucnjave u banci u Britanskoj Kolumbiji u kojoj je šest policajaca povrijeđeno, a obližnje kuće evakuirane su nakon otkrića moguće eksplozivne naprave, saopćila je policija.

Članovi tima za hitne slučajeve stigli su na mjesto događaja u Montrealsku banku u Saanichu na otoku Vancouveru, u blizini granice s američkom državom Washington, saopćila je policija.

"Ovo je i dalje incident u toku s velikim prkisustvom policije na tom području", navodi se u saopćenju koje je objavila policija u Saanichu na svojoj internetskoj stranici.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

"Kuće i poslovni objekti u neposrednoj blizini mjesta incidenta evakuirani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima."

Osumnjičeni su bili "teško naoružani", a prvi izvještaji sugeriraju da su nosili pancire, rekao je šef policije u Saanichu Dean Duthie na konferenciji za novinare dodavši da nema više informacija o njima.

Šestero policajaca prevezeno je u bolnicu s prostrijelnim ranama.

"U ovom trenutku očekujemo da će neki policajci biti pušteni nakon što im se pruži pomoć, dok su drugi zadobili vrlo teške povrede i odvedeni su na operaciju", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije