Kanadski premijer: "Uvijek ćemo stajati rame uz rame s Ukrajinom"

4
Radiosarajevo.ba
Kanadski premijer: "Uvijek ćemo stajati rame uz rame s Ukrajinom"
Foto: FB / Володимир Зеленський / Justin Trudeau sa Volodimirom Zelenskim

Kanadski premijer Justin Trudeau boravi u posjeti Ukrajini. Danas se sastao sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim

Srdačan susret i prijateljski sastanak kojem svjedoče i poruke na društvenim mrežama, ali i fotografije. Ovaj susret nije prethodno najavljen. 

"Kanada je među liderima u podršci Ukrajini u borbi za sopstvenu slobodu. Ono o čemu je premijer Kanade danas razgovarao sa ukrajinskim narodom mnogo nam znači. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti savladati sve izazove", napisao je Zelenski na svom Facebook profilu.

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Predsjednik Ukrajine objavio je i nekoliko fotografija sa susreta sa kanadskim premijerom. 

"Ovdje smo da pokažemo našu podršku Ukrajini i njenom narodu. Naša poruka predsedniku Zelenskom i narodu Ukrajine je da će Kanada uvijek stajati rame uz rame s Ukrajinom", poručio je između ostalog Trudeau na svom Twitter profilu. 

Kanadski premijer Justin Trudeau posjetio je u nedjelju Irpin, mjesto blizu Kijeva, devastirano u borbama između ruskih i ukrajinskih snaga. 

“Justin Trudeau došao je u Irpin kako bi svojim očima vidio sve užase koje su ruski okupatori nanijeli našem gradu”, napisao je Oleksandr Markušin na Telegramu, objavivši i fotografije Justina Trudeaua u razrušenom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije