Pucnjava na maturskoj zabavi u SAD: Ubijeni otac i sin, sedam ranjenih

0
Hina
Pucnjava na maturskoj zabavi u SAD: Ubijeni otac i sin, sedam ranjenih
Foto: EPA / Ilustracija

Dvije su osobe ubijene, a nekoliko ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u utorak 6. juna, u parku u Richmondu u Virginiji dok su maturanti i njihove porodice izlazili iz kina u kojem su upravo završile početne vježbe, saopćila je policija.

Nakon pucnjave privedene su dvije muške osobe. Pucnjava je izbila nešto poslije 17 sati po lokalnom vremenu u kampusu Univerziteta Virginia Commonwealth, gdje su se održavale lokalne maturalne svečanosti, rekli su novinarima privremeni šef policije Richmonda Rick Edwards i drugi dužnosnici.

No, jedna od osumnjičenih osoba je puštena jer policija vjeruje da nije umiješana u napad.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Preminuli su maturant u dobi od 18 godina i njegov 36-godišnji otac, piše BBC. Jedan od osumnjičenih ima 19 godina, rekao je Edwards. "Policija vjeruje da je 19-godišnjak poznavao barem jednu od žrtava", kazao je.

"Zar više ništa nije sveto?" upitao je gradonačelnik Richmonda Levar Stoney na konferenciji za novinare.

"Dijete bi trebalo moći ići na maturu te uživati u uspjehu sa svojim prijateljima i porodicom. Ova pucnjava je sebični čin", rekao je gradonačelnik Stoney, prenosi BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije