Psihopata u Britaniji ubio dvije sestre jer je sklopio 'pakt s đavolom'

0
Radiosarajevo.ba
Psihopata u Britaniji ubio dvije sestre jer je sklopio 'pakt s đavolom'
Jutarnji list / Stravičan zločin u Britaniji

Stravičan zločin koji je prošle godine potresao Veliku Britaniju dobio je svoj pravosudni epilog nakon što je 19-godišnji Danyal Hussein osuđen na najmanje 35 godina zatvora do doživotne robije zbog brutalnog ubistva dvije sestre u lipnju prošle godine.

Iako on nikada nije progovorio o motivima svog zločina, istražitelji vjeruju da je tinejdžer "sklopio pakt s demonom". Krvlju je potpisao "ugovor" u kojem je obećao izvjesnom demonu "Lucifugeu Rofocaleu" da će žrtvovati žene u zamjenu za dobitak na lutriji.

U luđačkom pohodu mladić je nožem izbo sestre Bibaau Henry i Nicole Smallman koje su bile same u parku u Londonu nakon proslave Bibaaine proslave 46 rođendana, javlja Sky News.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Hussein se branio da nije počinio ubistvo, no nije pružio nikakve dokaze, a izricanje presude usporeno je kako bi se izvršilo psihijatrijsko vještačenje.

Sutkinja koja mu je putem videolinka izrekla kaznu rekla je kako je nedvojbeno utvrđeno da je počinio zločin.

"Našli ste te dvije žene s kojima niste imali nikakve veze. Iznenadili ste ih, prestravili ste ih i nakon toga ste ih ubili", kazala je obrazlažući presudu.

Dodala je da je tim zločinom nepovratno oštetio i članove njihovih porodica koji su zauvijek obilježeni patnjom sestara.

Sutkinja je prokomentirala i "pakt sa vragom".

"U tom smislu, sigurna sam da ste počinili ta ubistva kao dio pakta kojim ste htjeli osigurati moć i bogatstvo. Koliko god se taj pakt činio bizaran, on je predstavljao dio vaših uvjerenja", kazala mu je.

Mediji podsjećaju kako je Hussein bio problematično dijete odraslo u Londonu koje je već u dobi od 15 godina upućeno u vladin program protiv ekstremizma, nakon što je otkriveno da je pomoću računala u školi pristupao sadržajima ekstremne propagande.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije